top of page

LASERSKO GRAVIRANJE KOVIN

  • graviranje orodij

  • črtne kode

  • serijske številke

  • identifikacijske ploščice

  • opozorilne table

  • QR kode

  • inventarne tablice

  • medicinski pripomočki

Lasersko označevanje črtnih kod in serijskih številk

 

Pri označevanju blaga v trgovinah in skladiščih je identifikacija izdelkov s črtnimi kodami in serijskimi številkami postala univerzalna in nepogrešljiva.

Tako serijske številke kot črtne kode so namenjene predvsem sledljivosti izdelka od proizvajalca do končnega kupca, zato so postale nepogrešljive v trgovini in industriji.

Nekatere mednarodne smernice in standardi kot so UID, GS1, ASTM, UPC in EAN zahtevajo, da so produkti označeni s črtnimi kodami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasersko označevanje QR kod

 

QR koda je kratica za angleški izraz »quick response«. Gre za dvodimenzionalno bar kodo, ki jo je mogoče "prebrati" s pametnim telefonom. Natisnjena koda prenese informacije oz. sporočilo na mobilni telefon. QR koda postaja vse bolj široko uporabljena v mobilnem marketingu, saj jo je enostavno narediti, objaviti in brati.

 

Lasersko označevanje črtnih in QR kod ter serijskih številk je trajna in obstojna identifikacija

 

Lasersko označevanje je idealno pri izdelkih, komponentah in embalažah, kjer sta izrednega pomena natančnost in trajnost. Označevanje z laserjem je blago in istočasno zelo odporno na mehanske poškodbe ter vremenske vplive. Tako vaše črtne kode in serijske številke na poti ostanejo čitljive za čitalnike črtnih kod.

 

 

 

Graviranje na kovino
Graviranje na kovino

 

 

Lasersko markiranje strojnih delov in orodja

 

Lasersko graviranje oz. lasersko označevanje industrijskih izdelkov vključuje lasersko graviranje serijskih številk, datumov, črtnih kod, imena ali logotipa podjetja na embalažo izdelka. Lasersko lahko označujemo vse vrste kovinskih, ter anodiziranih površin, steklo, keramiko, pleksi itd.

 

 

 

Graviranje na kovino
Graviranje na kovino

Markiranje medicinskih pripomočkov

 

 Lasersko graviranje je najbolj primeren način označevanja medicinskih inštrumentov, saj pri samem markiranju ne poškoduje njihove površine. Ker površina ostane nedeformirana, je razmnoževanje bakterij onemogočeno, kar zagotavlja njihovo čistost in sterilnost. Laserska gravura je odporna tako na kisline kot tudi na čistilne in telesne tekočine.

 

Ker je laserska gravura obstojna, se ne izbriše tudi ob pogosti rabi in čiščenju instrumentov. Zaradi visoke resolucije graviranja, so vsebine jasno berljive, kar omogoča identifikacijo in sledljivost predmetov.

 

 

 

Graviranje na kovino
Graviranje na kovino
Graviranje na kovino
bottom of page